maanantai 7. maaliskuuta 2016

Innostu innovoinnista!

Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä –hanke on käynnistynyt Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Toimintaa rahoittaa Hämeen ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Toteuttajat ovat Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus ja Koulutuskeskus Salpaus. Hanke kuuluu Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä hankeperheeseen.

Hankkeen teemat ovat elintarvikeketjun kehittäminen, resurssiviisaus, luomu-tuotanto ja maatilojen innovaatiot. Tutkimustiedon soveltaminen ja yhteistyö ovat oleellinen osa hanketta.
Etsimme vastauksia muun muassa kysymyksiin
- Miten toimitaan taloudellisesti kannattavasti ja ympäristö huomioiden?
- Miten edistetään luomu-tuotantoa Hämeessä?
- Miten huomioidaan erilaiset kuluttajat, näkökulmana terveys ja hyvinvointi?
- Miten järjestetään viljely ja eläinten ruokinta resurssiviisaasti?
- Miten parannetaan tuottajien ja eläinten hyvinvointia?
- Miten vähennetään hävikkiä tai hyödynnetään paremmin kakkoslaadun-tuotteita?
- Kehitetään reseptejä kotimaisista valkuaislähteistä, esim. härkäpavusta suurtalouksien käyttöönHankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat elintarvikeketjun asiantuntijat: koulutus, tutkimus, neuvonta, hallinto ja yritykset. Koska hanke on yhteistyöhanke, niin tervetulleita ovat kaikki elintarvikeketjun toimijat viljelijöistä kuluttajiin. Teemme yhteistyötä muiden alueella toimivien hankkeiden kanssa.

Järjestämme seuraavan kahden vuoden aikana Innovaatioverstaita, havainto- ja luentopäiviä sekä opintomatkoja. Tervetuloa osallistumaan toimintaan ja seuraamaan meitä ja muita hankeperheeseen kuuluvia hankkeita Kasvua Hämeessä –sivustolle tai Facebookiin. Meidät löydät myös #InnoRuoka erilaisista yhteisöpalveluista kunhan hankkeen tapahtumat todenteolla pääsevät käyntiin.

Yhteystiedot toteuttajiin:
Riitta Lehtinen riitta.lehtinen(at)hamk.fi
Erkki Vasara erkki.vasara(at)luke.fi
Jukka Turta jukka.turta(at)salpaus.fi
Henna Erkamo henna.erkamo(at)salpaus.fi

Kokeillen kohti kevättä!

Kirjoittaja Riitta Lehtinen HAMKista on hankkeen projektipäällikkö.
Kuvat Verna Rinta-aho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti